Urbino

Urbino på kvällen

Urbino är en liten stad med 15.000 invånare som härstammar från renässansen. Staden har ett stort utbud av imponerande arkitektur och sevärdheter, inte minst kyrkorna och kronjuvelen Palazzo Ducale. Urbino är det perfekta resmålet för dig som vill uppleva det historiska italien och ett idylliskt landskap.

Sevärdheter i Urbino

Palazzo ducale på insidan

En promenad genom Urbino låter dig se flera historiska och vackra byggnader och faktum är att hela det historiska centrumet har fått UNESCO-status. Den absolut kändaste byggnaden som kännetecknar staden är Palazzo Ducale som var hem till hertigen av Urbino under tidigt 1400-tal. Andra sevärdheter värda att nämna är Casa Santi – hem av Raffaello Sanzio da Urbino (känd som Raphael) – en känd konstnär och arkitekt aktiv under högrenässansen samt Duomo di Urbino – en katolsk katedral som byggdes 1021 och byggdes om 1500-talet.

Pesaro väl värt ett besök

Urbino ligger i regionen Marche och för dig som semestrar här bör även ta tillfället i akt och besöka Pesaro, cirka 45 minuter från Urbino, en stad som erbjuder både shopping och naturliga sandstränder. Det adriatiska havet ligger ett stenkast från stadskärnan i Pesaro så dagen kan delas upp i både avslappning och sightseeing eller shopping. För dig som gärna ser mindre och lugnare byar är det även rekommenderat att besöka det närliggande området till Urbino där du finner pittoreska gator, små restauranger och en trevlig autentisk atmosfär.