Att resa med hund och katt i Italien

Hund i bil

För att resa med din hund eller katt till Italien måste du följa EU:s regler för djurtransport. Detta innebär att du måste ha ett EU-dokument för djurtransport, ett så kallat EU-pass, som visar att ditt djur är friskt och har gått igenom alla nödvändiga vaccineringar.

  1. Se till att ditt djur har ett EU-dokument för djurtransport, ett så kallat EU-pass, som visar att det är friskt och har gått igenom alla nödvändiga vaccineringar.
  2. Se till att ditt djur har en märkning med en mikrochip (ISO-chip)
  3. Var uppmärksam på Italien specifika regler för djurtransport under sommarmånaderna. Djur får inte transporteras med bil eller tåg under de varmaste timmarna på dagen, vanligtvis mellan klockan 10:00 och 18:00.
  4. Kontrollera med din flygbolag om deras policy för djurtransport innan du bokar din resa.
  5. Förbered ditt djur för resan genom att van vid resväskor eller bärsele och få det vana vid att vara i bil eller flygplan.
  6. Se till att du har tillräckligt med mat och vatten för ditt djur under resan.
  7. Ta med alla nödvändiga dokument och mediciner för ditt djur, inklusive vaccinationsintyg och eventuella receptbelagda läkemedel.
  8. Kontrollera om det finns några specifika krav för djurtransport till den region eller stad du ska resa till.

Relevanta länkar

Gäller koppeltvång i Italien?

Det finns vissa platser i Italien där det finns koppeltvång för hundar. Detta innebär att hundar måste vara kopplade eller i en bur när de är utomhus, oftast i specifika områden såsom parker, stränder och offentliga platser. Dessa regler varierar från plats till plats och det är viktigt att vara medveten om och följa lokala förordningar när man reser med sin hund i Italien.

Behöver min hund vara vaccinerad för att bo i Italien?

Ja, alla hundar i Italien måste vara vaccinerade mot sjukdomar som parvovirus, valpsjuka och hundsjuka. Vaccinationsintyget ska kunnas visas upp vid eventuella kontroller.

Är det vanligt med hundparker i Italien?

Ja, det finns många hundparker och hundstränder i Italien där hundar får leka och springa fritt. Dessa platser är vanligtvis väl underhållna och har ofta vattenstationer och avfallspåsar tillgängliga.

Finns det några restriktioner för vissa raser av hundar i Italien?

Ja, det finns vissa raser av hundar som kan vara förbjudna eller begränsade i Italien, inklusive vissa pitbull-raser och andra raser. Kontakta lokala myndigheter för mer information.