Capri – Förtrollande & Romantiskt

Vackra Capri

Den italienska ön utanför Sorrentohalvön har alltid haft en speciell dragningskraft. Redan under romartiden var ön en välkänd kurort. Idag är Capri ett populärt resmål för jet-setters och kändisar. Ön med de dramatiska klipporna och det azurblå vattnet erbjuder mer än magiska solnedgångar och romantiska tavernor.

Häng med i vår guide till ön som tillhör regionen Campania och kallas för Medelhavets pärla. 

Så tar du dig till Capri

Ta flyget till Neapel och sedan buss till hamnen varifrån du kan välja färja. Vi rekommenderar att du tar snabbfärjan från Molo Beverello. Då kan du stiga iland på Capri efter cirka en timmes båtfärd. 

Sevärdheter på Capri

Capri har alltid varit känt som en ö för rekreation och återhämtning. Hit åker man för att njuta det stillsamma livet och få en naturupplevelse utöver det vanliga. 

Båttur runt ön

Även om du skulle vara någon som mer eller mindre föraktar rundturer, så får du ändå inte missa att ta just en rundtur runt ön. Inte minst är stoppet i den blå grottan, Grotta Azzurra, värt biljetten.

Försäkra dig om att rundturen verkligen gör ett stopp vid grottan så att du kan borda den lilla ekan som tar besökarna in i grottan.

När solljuset lyser in i grottan genom havsvattnet, skimrar hela grottan i ett magiskt blått ljus. 

Punta Carena fyren

Vik av en kväll åt att sitta uppe vid Punta Carena fyren. Härifrån njuter du solnedgången med en drink i handen. 

Axel Munthes Villa San Michele

Svensken Axel Munthe byggde sin fantastiska villa San Michele på Capri i slutet av 1800talet. Det är en vacker villa som även inspirerade drottning Viktoria att bygga Solliden. Idag är villan ett museum fyllt av romerska och grekiska artefakter och väl värt ett besök. 

Marina Piccola

Förutom en uppsjö av restauranger och barer, får du även tillgång till Capris absolut bästa stränder härifrån. Ta dig gärna till Spiaggia Torre Saracena för lunch, där du kan njuta av maten till en spektakulär utsikt över Faraglioni klipporna.

Piazza Umberto

Kanske Capris bästa piazza. Det här lilla torget kallas även Capris hjärta. Ta en espresso på någon av de många caféerna som trängs sida vid sida runt torget, och bara insup atmosfären. 

Shooping i Capri (Via Camarelle)

Exklusiv shoppinggata i Capri stad. Här ligger Gucci, Lois Vuitton, Chanel, Dior och Balanciaga nästan vägg i vägg. Shoppa med ögonen eller sätt eld på plånboken. Här kan vi även rekommendera ett besök på Canfora Capris Sandals. Här hittar du de berömda handgjorda Capri-sandalerna som burits av såväl hollywoodstjärnor som kungligheter. 

Trappstegen utanför Scala Fenicia

Anta utmaningen och stega uppför de 921 trappstegen uppför Scala Fenicia. Stentrappan härstammar från 500-talet och knyter samman Capri stad med Anacapri. Räkna med att lägga en timme på den här hikingen och ta med dig vatten. Belöningen är en fantastisk utsikt och vetskapen att du tog dig hela vägen uppför. 

Väder & Klimat

På Capri är vädret nästa alltid milt och behagligt, även under vintermånaderna januari-februari med temperaturer runt 15 grader. Våren mellan april – juni är vädret soligt, behagligt och med temperaturer runt 17-25 grader. Varmast är det under juli – september då temperaturen stiger upp mot 30 grader. 

Från november – februari får du räkna med en hel del regn och ostadigt väder. 

Njut av Capri

På Capri kan du hitta både lyx och enkelhet, sida vid sida. Närheten till havet och öns historia som kurort och plats för rekreation lever kvar än i dag. 

Mat

Det finns både lyxrestauranger och enklare restauranger på Capri och nästan alla har Capris signaturrätt på menyn; Ravioli Caprese. Det är en tunn ravioli fylld med caciotti ost och mejram som serveras med tomatsås. Närheten till havet gör den mest kräsna seafood-lovern tillfredsställd.  De lokalt fångade räkorna, musslorna och fisken är av yppersta kvalité och serveras till både pasta och risotto. I´impepata di cozze är en lokal musselrätt som ofta ställs fram i mitten av bordet som en förrätt så att alla runt bordet kan plocka. Till efterrätt rekommenderar vi att du provar den himmelska torta caprese, en choklad och mandelkaka som bäst åtnjuts med ett glas lokal limoncello.  

Boende

Det finns många exklusiva boutiquehotell på ön som erbjuder både lyx och en intimt avslappnad atmosfär. Inte sällan kostar de en mindre förmögenhet att bo på, men ibland kan du hitta dessa boenden på nån bokningssajt till rabatterat pris. Inte minst under lågsäsong.  För ett mer traditionellt hotell ligger en natt på hotell runt €140-€200. 

Det finns också en del air b&b boenden runtom på ön. Fördelen med Capri är att du får ut det mesta av ditt besök, oavsett var du inkvarterar dig. 

Nattliv

Capri är inte en partyö, utan hit åker du för rekreation och avslappning. Under sommaren finns det dock ett visst klubbliv. Mest känt är Teverna Anema e Core. För de flesta börjar kvällslivet med en cocktail på Piazzetta, innan man söker sig till nån av öns restauranger. 

Capri är ön som erbjuder en fantastisk naturupplevelse med ett skimrande Medelhav, branta klippor och fantastiska stränder. Det är en plats där du verkligen kan känna axlarna falla nedåt. 

Söker du en romantisk semester så är Capri en ö som bjuder in till helt rätt atmosfär med magiska solnedgångar och små mysiga tavernor.