Ravello – Upptäck musikens stad Ravello!

Ravello, Italien

Varje år hålls det en klassisk musikfestival i den italienska staden Ravello som ligger längsmed Amalfikusten. På grund av detta är det många som kallar denna stad i Kampanien för Musikens stad. Festivalen hyllar kompositören Wagner men det finns mer än klassisk tysk musik att upptäcka och höra i Ravello!

Hur tar du dig till Ravello?

För att nå det klippiga området på Italiens västra Amalfikust så kan du ta ett flyg till Neapels flygplats (NAP). Den ligger cirka 37 km från Ravello. Bari flygplats kan också vara en möjlighet men då får du en längre resa på 189 km från flygplats till stadens centrum.

Från Neapels flygplats tar det inte mer än en timme att komma fram med taxi. Det går förstås tåg hela vägen från Rom. Både direkttåg och regionala tåg. Från Neapel kan du även resa med buss via Sorrento och Amalfi. Detta tar dock flera timmar.

Bästa årstiden att besöka staden

Ravello har ett mycket behagligt medelhavsklimat. Det är som varmast mitt på sommaren och då är det också torrt. Augusti är den varmaste månaden. På vintern regnar det men klimatet är ändå milt och skönt. Det kan vara av intresse att resa till Ravello även på vintertid men notera att många hotell och restaurangen då är stängda.

Vad kan du göra i Ravello?

Ravello är på många sätt en naturupplevelse. Staden ligger långt upp bland klipporna och bjuder därmed på en helt magisk utsikt över Amalfikusten. Bara genom att bo i staden så kommer du att få en helt unik upplevelse.

Utforska Villa Rufolo

Det här är en villa från 1200-talet. Den ligger i stadens historiska centrum och har byggts med morisk arkitektur. Ta en promenad i villans underbara trädgårdar för att insupa den unika miljön och känna den rofyllda stämningen.

Oscar Niemeyers auditorium

Ravello är som sagt musikens stad och du kanske kommer hit under sommarens musikevent. År 2011 så byggdes ett nytt auditorium på en klippa på Via della Republica. Det här är ett konserthus med modern design. Det har målats vitt och är som namnet antyder ritat av den kände brasilianske arkitekten Oscar Niemeyer.

Upptäck stränder under Ravello

Under de varmare månaderna kan du njuta av bad på Ravellos stränder. För att nå stranden måste du klättra hela vägen ner från staden på klippan. Det tar cirka en halvtimme. Det finns trappor att använda för att ta sig upp och ner till fots.

Vandra på vandringslederna

Det finns även vandringsleder mellan städerna på Amalfikusten. En del reser hit enbart för att ge sig ut på vandring. Du kan välja en kortare led mellan Ravello och en närliggande stad för en hälsosam dagsutflykt. Städer som Amalfi, Maiori och Minors kan du helt klart promenera till om du är i hyfsat god form.

Ta en båttur till städerna längsmed kusten

När det är varmare väder är det också väldigt trevligt att ta båtturer från Ravello till städer som Amalfi. Då får du en ny vy av området och du kan njuta av den friska luften till havs. Det finns guidade turer såväl som mer regelbundna avgångar.

Ravello festival

Stora delar av året hålls utomhuskonserter av Ravello Concert Society i Villa Rufolos trädgård, i den lilla staden Ravello på Amalfikusten. Här kan du njuta av den vackra utsikten till fantastisk klassisk musik!

Bokning: