Lago Maggiore (Maggioresjön)

Lago Maggiore

Lago Maggiore är en sjö i norditalien som delas mellan de italienska regionerna Lombardiet och Piemonte. Den är den näst största sjön i Gardasjön och är känd för sina vackra omgivningar och många sevärdheter.

Sjöns geografi

Lago Maggiore är belägen i norditalien och är cirka 212 km² stor. Sjön är omgiven av Alperna och är känd för sina vackra omgivningar med gröna kullar och klara blå vatten. Sjön sträcker sig över tre regioner: Lombardiet i väst, Piemonte i öst och i norr är sjön belägen vid gränsen mellan Italien och Schweiz. Det milda klimaten har skapat ett rikt djurliv och en mängd olika växter och trädarter.

Historia: En viktig plats sedan antiken

Lago Maggiore har varit en viktig plats för människor sedan antiken. Under romarriket var det en viktig handelsplats och många föremål från den tiden har hittats i området. Under medeltiden var sjön också viktig för handel och fiske. På 1800-talet blev sjön en populär plats för turister och många hotell och pensionat byggdes i området.

Sevärdheter

Lago Maggiore erbjuder många sevärdheter och aktiviteter för besökare. En av de mest kända sevärdheterna är Borromeiska öarna, som består av tre öar: Isola Bella, Isola Madre och Isola dei Pescatori. Öarna är kända för sina vackra trädgårdar och slott, och erbjuder utsikt över sjön och omgivande landskap. Andra populära sevärdheter inkluderar den vackra byn Stresa och den historiska byn Arona.

Isola bella, Stresa, Italien
Isola bella

Maggioresjöns öar & intressanta orter

  • Isola Bella: är en av de mest besökta öarna i Lago Maggiore och är känd för sina vackra trädgårdar och slott. Ön erbjuder också utsikt över sjön och omgivande landskap. Det finns också många souvenirbutiker och restauranger på ön.
  • Isola Madre: är en annan populär ö i Lago Maggiore och är känd för sina vackra trädgårdar och slott. Ön har också en botanisk trädgård med en mängd olika växter och trädarter. Det finns också möjlighet att besöka en fiskodling på ön.
  • Isola dei Pescatori: är den minsta av de tre Borromeiska öarna i Lago Maggiore. Ön är känd för sina charmiga gränder och fiskrestauranger. Det finns också möjlighet att besöka en lokal fiskmarknad.

Andra intressanta byar runt om Maggioresjön inkluderar:

  • Stresa: En vacker by belägen vid den sydvästra kanten av Lago Maggiore. Byn är känd för sin vackra belägenhet vid sjön och sina charmiga gator och hus.
  • Verbania-Pallanza: Kompositören Toscanini sommaruppehåll.
  • Arona: En viktig handelsstation mellan Milano & Schweiz var en gång i tiden pga dess strategiska läge.
  • Mombello: Härifrån kan du ta linbanan upp till berget Sasso del Ferro

Lisa Moretti