Hamnen i Amalfikusten

Amalfikusten, även känd som Costiera Amalfitana, är en sträcka av kust som ligger i sydvästra Italien, i Campaniaregionen. Den är känd för sina vackra vyer, charmiga byar och kristallklara vatten. Här är en reseguide för att hjälpa dig att planera din resa till Amalfikusten.

Att resa till Amalfikusten

Amalfikusten ligger ca 30 km söder om Neapel och kan nås med bil, buss eller färja. Den närmaste flygplatsen är Naples Capodichino International Airport. Från flygplatsen kan du ta en buss eller taxi till Neapel och sedan fortsätta med buss eller färja till Amalfikusten.

Boende

Amalfikusten erbjuder ett brett utbud av boendealternativ, inklusive hotell, vandrarhem, lägenheter och villor. Priserna varierar beroende på standard och läge, men det finns alternativ för alla budgetar. För den bästa utsikten över havet rekommenderar vi att du bokar ett boende med havsutsikt.

Saker att göra i Amalfikusten

  • Besök byarna Positano, Amalfi och Ravello: Dessa tre byar är de mest kända och besökta på Amalfikusten. Positano är känt för sina trånga gränder och charmiga butiker, Amalfi är känt för sin katedral och Ravello är känt för sina vackra trädgårdar och utsiktsplatser.
  • Ta en båttur: En båttur längs kusten är ett måste när du besöker Amalfikusten. Du kan välja att ta en halvdagstur eller en hel dagstur och besöka flera byar och stränder längs kusten.
  • Gå på en vandring: Amalfikusten erbjuder många vandringsleder som tar dig genom olika landskap, från kusten till bergen. Du kan välja att gå på en enkel promenad eller en mer utmanande vandring.
  • Besök Pompeji: Pompeji är en av de mest kända arkeologiska platserna i världen och ligger bara en kort bilresa från Amalfikusten.
  • Njut av maten: Amalfikusten erbjuder en mängd olika maträtter, inklusive fisk- och skaldjursrätter, pasta och pizza. Det finns många restauranger att välja mellan,

Shopping

Amalfikusten är känd för sina charmiga butiker, där du kan hitta allt från handgjorda keramikföremål till mode och smycken. Positano är känt för sina butiker som säljer kläder och accessoarer designade av lokala designers. Amalfi är känt för sina pappersbutiker där du kan hitta handgjorda papper och kort. Ravello har många butiker som säljer handgjord keramik och textilier.

Tips

  • Amalfikusten kan vara mycket trafikerad under högsäsongen, så försök att besöka under lågsäsongen om du vill undvika trängsel.
  • Tänk på att många av byarna ligger på klippor och kan vara svårt att ta sig till om du har problem med rörelsehinder.
  • Ta med dig bekväma skor eftersom det finns många kullerstensgator och trappor att gå på.
  • Var försiktig med att bada i havet eftersom vattnet kan vara ruggigt och det finns ingen livvakt på många stränder.

Amalfikusten är en plats fylld med naturskönhet, historia och kultur. Resan dit och upplevelsen av den kan vara en livslång minne. Planera din resa noga och ta dig tid att njuta av allt detta vackra område har att erbjuda.