Rapallo – En historisk pärla i norra Italien!

Rapallo, Italien

Rapallo är för många synonymt med italiensk och europeisk historia. Staden grundades innan Medeltiden och har utvecklats till att vara en modern strand-stad med bekväma hotell och restauranger. När du reser till Rapallo har du nära till Portofino och Santa Margherita Ligure. Med flera fina stränder är detta också ett utmärkt resmål i Ligurien för en badsemester med hela familjen.


Hur tar du dig till Rapallo?

För att komma till Rapallo kan du flyga till Genoa flygplatsen (GOA). Den ligger omkring 35 km från centrala Rapallo. Det går att ta en buss till tågstationen i Sestri Pinente för att sedan åka vidare till Rapallo. Du kan förstås också ta taxi eller hyra bil.

I och med att det finns en hamn i Rapallo så går det också att nå staden med båtar som går från Genoa eller Camogli. Det kan också vara en lösning och det särskilt om du kommer att resa omkring till olika platser i norra Italien.

Bästa årstiden att besöka staden

Det är som varmast i Rapallo i juli månad. Då är det badvarmt och perfekt väder för att hänga många timmar på stranden. Mellan maj och oktober är vädret milt och det regnar inte särskilt mycket. Under januari kan temperaturen ligga på omkring 10 grader och det är ganska ofta nederbörd.

Vad kan du göra i Rapallo?

Rapallo är en semesterstad med vacker utsikt och fina stränder. Det finns förstås mer än bad och vattensporter att syssla med när du reser hit. Men för många är det just stränder utan vågor som är den stora attraktionen.

Exempel på aktiviteter i Rapallo är:

Bad utan vågor

Rapallo stranden är skyddad så att det inte blir några vågor. Här kan du verkligen simma i havet och känna dig trygg med barn som kommer med. Lido och Flora Rapallo Beach erbjuder dig olika tjänster som underhållning och möjlighet till vattensporter. Här är sanden mycket fin och därmed väl anpassad för strandsporter såväl som för små barn som vill leka.

Det finns flera badplatser längsmed Rapallos strandremsa. Porticciolo känner du igen på den röda byggnaden invid en stenbro. Här finns det några meter strand och du får tillgång till solstolar såväl som en restaurang och bar.

Ta en promenad i Rapallos gamla stadsdel

Gamla stan i Rapallo har sina rötter i medeltiden och det syns på layouten. Smala passager och kullersten är norm. Arkitekturen har inte förändrats och därmed kan du verkligen uppleva Italiens historia i staden. 

Du kan kombinera din promenad med att shoppa i butiker som ligger i de anrika byggnaderna. Husen har dekorationer, frescomålningar, som syns i nischer och på fasaderna.

Slottet i Rapallo

Det finns även ett litet slott att kika på. Det är ett historiskt slott som har använts som fängelse. Numera har slottet konstutställningar och även rum för konferenser. Du når det via en bro från fastlandet ut i vattnet där slottet står med vatten på alla sidor. Ibland kan det pågå festivaler i och vid detta slott och då kan du delta eller bara se på.