Taormina – En bit av paradiset i Italien!

Taormina (cefalu) , Italien

En bit av paradiset, Europas pärla, Siciliens vackraste stad… Kärt barn har många namn och kanske kommer du komma på ett eget smeknamn för staden Taormina då du besöker den. Det här är en charmig liten stad på ön Siciliens kust. Staden ligger på berget Tauros med vacker havsutsikt. När du inte blickar ut över havet kan du strosa omkring på gator och torg och upptäcka en del av Siciliens spännande historia.

Hur tar du dig till Taormina?

Du börjar med att hoppa på ett flyg från Sverige till Catania flygplats som är den som ligger närmast Taormina. Palermo och Trapani är också möjliga slutdestinationer då du är ute efter flyg till Taormina.

Från Catania är det enkelt att åka med buss och sedan tåg vidare till Taormina. Det är också möjligt att åka taxi eller hyra bil.

Bästa årstiden att besöka staden

Det är varmt och soligt i Taormina under sommarmånaderna. Varmast blir det i juli och augusti och bäst badmånad är augusti. Om du tycker att temperaturer omkring 30 grader blir lite för mycket för dig kan du satsa på en resa till Taormina under sen vår eller tidig höst. Då är det riktigt skönt väder på Sicilien.

Även så sent som november månad kan du få bra väder. Det regnar som mest från slutet av november och fram till februari. Riktigt kallt blir det först i januari och februari. Då kan du resa till Taormina för att uppleva historiska platser och kultur inomhus!

Vad kan du göra i Taormina?

Det finns gott om sevärdheter i och omkring Taormina. Dessutom är detta en region men vansinnigt god mat. Det är bara att hitta en valfri restaurang för att njuta av doften av det italienska köket medans du väntar på det du har beställt.

Besök vulkanen Etna

Etna är en vulkan som ligger ett stenkast från Taormina. Det finns organiserade resor till vulkanen. Dessa är smarta på så vis att du får en guidad tur så att du lär dig lite mer om platsen. Du måste välja en guidad tur till Etna för att få klättra på vulkanen. På egen hand är det förbjudet.

Etna är fortsatt en aktiv vulkan och därför är det viktigt att du besöker den med kunskap om var det är säkert att vistas.

Upptäck El Palace Corvaja

Palatset El Palace Corvaja har funnits sedan medeltiden. Det har byggts med inslag av den arabiska byggkonsten. I detta palats huserades Siciliens allra första parlament. Nuförtiden är det ett turistcentrum med turistbyrå såväl som museum. En bra plats att börja på om du vill få tips om annat att göra och hämta en karta för dina promenader.

Utforska en hellenistisk teater

Den nästa största hellenistiska teatern på Sicilien finns i Taormina. Den är väl bevarad och ger dig en känsla av hur det kunde ha gått till då grekerna roade sig på plats. Särskilt om du kommer då det spelas en konsert på plats. Från teatern har du också en vacker utsikt mot Etna som du kan ha som perfekt selfie-i-Italien-bakgrund.