Lago di Bracciano: En dold pärla i Lazio-regionen

Lago di Bracciano, även känd som Braccianosjön, är en pittoresk sjö belägen i Lazio-regionen i Italien, bara en kort sträcka från staden Rom. Sjön omges av charmiga byar och byar, vilket gör den till det perfekta resmålet för dem som söker att komma bort från storstadslivet.

En vulkanisk sjö som bildades för cirka 15 tusen år sedan.

Lago di Bracciano är en vulkanisk sjö, som bildades genom sammanbrottet av en vulkan för cirka 15 000 år sedan. Sjön är ungefär 14,5 km lång och 8 km bred, med en maximal djup på 152 meter. Sjön är omgiven av gröna kullar och höga bergen, och erbjuder en vacker utsikt över omgivningen. Klimatet runt sjön är mildt, med varma somrar och mjuka vintrar.

Saker att göra

Sjön erbjuder många olika aktiviteter för besökarna. En populär aktivitet är att hyra en båt och utforska sjön. Det finns också många vandringsleder runt sjön, där man kan uppleva den vackra naturen och fånga utsikten över sjön. För den kulturellt intresserade finns det många historiska byar och slott att besöka runt sjön, som exempelvis Anguillara Sabazia och Bracciano.

Boende och mat

Det finns många olika alternativ för boende runt sjön, från lyxiga hotell till mer avslappnade bed and breakfast. Det finns också många restauranger som serverar lokal mat, som exempelvis fisk från sjön och traditionella pasta-rätter.


Lisa Moretti