Akvariet i Genova

acquario di genova

LIGURIAGenova

Akvariet i Genova är ett av de största akvarierna i Europa och ligger i den italienska staden Genova. Det är hem för över 600 olika arter av fisk, växter och djur från alla delar av världen. Akvariet är uppdelat i olika avdelningar som representerar olika miljöer, såsom tropiska regnskogar, korallrev och arktiska områden.

Biljetter till akvariet kan köpas på plats eller online. Priserna varierar beroende på ålder och gruppstorlek, men en vuxenbiljett kostar ungefär 20 euro. Det finns också olika paket erbjudanden som inkluderar biljetter till andra sevärdheter i Genova.

Akvariet är öppet varje dag året runt, med undantag för julafton och nyårsafton. Öppettiderna varierar beroende på årstid, men vanligtvis är det öppet mellan 9:00 och 18:00. Det rekommenderas att besöka akvariet tidigt på dagen för att undvika köer och för att ha möjlighet att se alla utställningar i lugn och ro.

Ett av höjdpunkterna på akvariet är det interaktiva tunnlarystemet där besökare kan gå genom och se fiskar och andra djur sväva ovanför och runt dem. Det finns också en stor del med tropiska fiskar och koraller, samt en avdelning med hajar och rovdjur.

För barn finns det olika aktiviteter och utbildningsprogram som syftar till att öka deras förståelse och intresse för marina djur och miljöer. Akvariet erbjuder också födelsedagsfirande och privata turer för grupper och skolklasser.

Så om du är i Genova och är intresserad av marin biologi och ekosystem, är akvariet ett måste att besöka. Det erbjuder en unik chans att lära sig om och uppskatta den marina världen på ett roligt och interaktivt sätt. Köp din biljett och gör dig redo för en oförglömlig upplevelse.

Adress

Hemsida: www.acquariodigenova.it

Acquario di Genova 
Area Porto Antico – Ponte Spinola
16128 Genova
tel +39-010 23451
fax +39-010 256160

Lisa Moretti