Forum Romanum (Foro Romano)

Forum Romanum (Foro Romano)

LAZIO – Rom

Forum Romanum är en plats som är känd för att ha varit centrum för politisk, social och ekonomisk verksamhet i det antika Rom. Platsen låg i hjärtat av den gamla staden ett stenkast från Colosseum och var omgiven av många viktiga byggnader, inklusive templen för de romerska gudarna, rådhuset och marknadsplatsen.

Besök Forum Romanum: Information

För att besöka Forum Romanum i Rom, kan man köpa biljetter på plats vid ingången eller förbeställa dem online. Det finns olika biljettalternativ, inklusive enskilda biljetter eller kombinationsbiljetter som inkluderar besök till flera olika historiska platser i Rom.

Guidade turer

Det finns också guidade turer tillgängliga för att besöka Forum Romanum, som ger besökarna en djupare förståelse för platsens historia och betydelse. Dessa turer leds av erfarna guider som kan berätta mer om de olika byggnaderna och monumenten på platsen och ge bakgrundsinformation om det antika Rom.

Forum Romanum: Centrum för det antika Roms politiska, sociala och ekonomiska liv

Forum Romanum var först en naturlig depression mellan Palatinus- och Capitolinushöjderna, men under republikens tid (509-27 f.Kr.) användes den som en marknadsplats och för offentliga samlingar. Under kejsartiden (27 f.Kr. – 476 e.Kr.) byggdes många viktiga byggnader på platsen, inklusive templen för Jupiter, Saturnus och Vesta, och rådhuset och senaten.

Templen var viktiga platser för religiösa ceremonier och var ofta de mest imponerande byggnaderna på Forum Romanum. Jupiter-templet, som byggdes under kejsar Augustus, var det största och mest imponerande templen på platsen. Det var också hem för det romerska rådet, ett råd bestående av präster och äldste som ansvarade för att administrera ceremonierna och förvalta templen.

Rådhuset, eller Curia, var en annan viktig byggnad på Forum Romanum. Det var hem för senaten, det romerska rådet som bestod av de högsta ledarna i republiken och kejsardömet. Senaten ansvarade för att göra lagar och fattade beslut om krig och fred, skatter och utrikespolitik.

Marknadsplatsen, eller Forum Boarium, var också en viktig del av Forum Romanum. Det var här som människor köpte och sålde varor, och det var också hem för handelskammaren, en organisation som reglerade handeln i Rom.


Lisa Moretti