Breuil-Cervinia: En skidort med utsikt över Matterhorn

Breuil-Cervinia / Valtournenche

Breuil-Cervinia ligger i Aostadalen i norra Italien, vid foten av Matterhorn. Orten ligger på en höjd av 2.006 meter ovan havet och är en del av skidområdet Valtournenche.

Breuil-Cervinia erbjuder skidåkning för alla nivåer, med ett brett utbud av lätta, medel svåra och svåra pister. Skidområdet sträcker sig från 2.006 meter ovan havet till 3.480 meter och har totalt 150 km pister. För erfarna skidåkare finns det utmanande svarta pister på Matterhorn Glacier Paradise, medan nybörjare och barn kan åka på de lättare nedförsbackarna vid Plateau Rosa.

Brett utbud av uteliv & avkoppling

Breuil-Cervinia har ett brett utbud av restauranger, barer och klubbar för après-ski nöjen. Det finns också många butiker och boutiquer i orten för shopping. För dem som söker mer lugn och ro finns det också möjlighet att besöka spa-anläggningar och gym.

Övernattning

Breuil-Cervinia erbjuder ett brett utbud av boendemöjligheter, inklusive hotell, lägenheter och chalets. Många av boendena erbjuder panoramautsikt över Matterhorn och det finns även möjlighet till enkel tillgång till skidbackarna.

Summering

Förutom skidåkning finns det också möjlighet att utforska området genom vandring eller snowboard. Det finns också möjlighet att åka skridskor eller gå på skidturer. Breuil-Cervinia är också känt för sin vinterfestival, La Magia dell’Inverno, som hålls varje år i februari och erbjuder musik- och kulturuppträdanden samt andra evenemang.

Sammanfattningsvis är Breuil-Cervinia en skidort med utsikt över Matterhorn, med ett brett utbud av skidåkning, afterski-aktiviteter, boendemöjligheter och andra evenemang. Det är en perfekt destination för skidåkare och vintersportentusiaster av alla nivåer.

Vad kostar liftkort?

Pris för liftkort startar från 57 EUR per dag per vuxen och 40 EUR för junior. Aktuella priser för liftkort kan finnas på på https://www.cervinia.it/en

Vilket skidområde ingår Breuil-Cervinia i?

Breuil-Cervinia är en del av skidområdet Valtournenche.

Vilken typ av skidåkning erbjuder Breuil-Cervinia?

Breuil-Cervinia erbjuder skidåkning för alla nivåer, med ett brett utbud av lätta, medel svåra och svåra pister. Skidområdet sträcker sig från 2.006 meter ovan havet till 3.480 meter och har totalt 150 km pister.