Historisk hästkapplöpning: Palio di Siena

Historisk hästkapplöpning: Palio di Siena

Palio di Siena är en historisk hästkapplöpning som hålls två gånger om året i Siena, Italien. Det är en av de mest kända och traditionsrika hästkapplöpningarna i världen och har hållits sedan medeltiden.

Palio di Siena hålls på Piazza del Campo, den centrala platsen i Siena, och kapplöpningen äger rum på en ban som är ungefär 90 meter i diameter. Varje kapplöpning involverar 10 hästar och ryttare, varav nio representerar olika distrikt i Siena och en är en outsider.

Kapplöpningen äger rum på två datum varje år, den 2 juli och den 16 augusti, och det är en mycket speciell händelse för Sienaborna och besökare. Förutom hästkapplöpningen är det också en fest med musik, dans och mat.

8 hästar med ryttare under Palio di Siena

Palio di Siena är känt för sin hårda konkurrens och dramatiska historia. Det är också känt för sin komplexa ceremoni och traditioner, inklusive det faktum att varje distrikt i Siena har sin egen flagga och musik.

Här handlar det om high risk då det är en av världens farligaste hästkapplöpningar. Ryttare och hästar har skadats och till och med dött under loppet genom åren.

Trots detta fortsätter Palio di Siena att vara en mycket uppskattad och eftertraktad händelse, och det är en unik och spännande del av Italiens kultur och historia.

Läs mer på www.ilpalio.org som även har en översättning på svenska