Linbana upp på Monte Baldo

VENETO – Malcesine

Ta linbanan upp till vandringslederna

Linbanan ”Funivia Malcesine-Monte Baldo” är en av de mest kända attraktionerna i området och erbjuder enkel och bekväm transport upp till toppen av Monte Baldo. Banan är 3.5 km lång och går mellan Malcesine och toppen av Monte Baldo, med en höjdskillnad på 1,5 km. Under resan får passagerarna njuta av fantastisk utsikt över Gardasjön och omgivande alper.

Vid toppen finns det många vandringsleder och utflyktsmål att utforska, inklusive en botanisk trädgård med alpina växter och en utsiktsplattform med 360 graders utsikt. Monte Baldo är också känt för sin luftkurort och det finns många ställen där man kan njuta av den friska luften och den vackra naturen.

Linbanan är öppen året runt, men väderförhållandena kan påverka öppettiderna. Under vintermånaderna kan det vara svårt att ta sig upp på toppen på grund av snö och is. Det är alltid bäst att kolla öppettiderna innan du planerar din resa.

I allmänhet är linbanan ”Funivia Malcesine-Monte Baldo” ett utmärkt val för dem som vill uppleva den vackra naturen och utsikten i området runt Gardasjön och Monte Baldo. Det är enkel och bekväm transport och erbjuder en unik chans att upptäcka detta vackra område.

Om Monte baldo

Monte Baldo är en bergskedja belägen i norra Italien, mellan Gardasjön och Verona. Det är omkring 2200 meter högt och erbjuder utsikt över området runt Gardasjön och omgivande alper.

Monte Baldo är också ett populärt resmål för vandrare och cyklister. Det finns många vandringsleder och cykelleder som tar besökare genom den vackra naturen och erbjuder fantastiska utsikter. Lederna varierar i svårighetsgrad och det finns alternativ för både nybörjare och erfarna vandrare och cyklister.

För aktuell information hänvisar vi till:

https://www.visitmalcesine.com/en/

Lisa Moretti