Ismannen Ötzi på arkeologiska museet

Ismannen Özi museum

TRENTINO ALTO ADIGE – Bolzano

Ötzi, också känd som Ismannen, är en 5300 år gammal mumie som hittades i Alperna mellan Österrike och Italien 1991. Han är en av de bäst bevarade mumierna från bronsåldern och ger en unik inblick i hur människor levde under den tiden. Efter att han hittades, blev han placerad på arkeologiska museet i Bolzano, Italien.

Museet är utformat för att ge besökarna en detaljerad inblick i Ötzis liv och tider, och det finns en rad utställningar och interaktiva utställningar som visar allt från hans kläder och utrustning till hans diet och orsaken till hans död. Utställningen är mycket interaktiv, det finns exempelvis en datoranimation som visar hur Ötzi såg ut när han var levande.

Museet har också en rad olika föremål som hittades tillsammans med Ötzi, inklusive verktyg, kläder och matförråd. Dessa föremål ger en unik inblick i den teknologi och livsstil som var vanlig under bronsåldern.

Besök på det arkeologiska museet i Bolzano är en unik möjlighet att lära sig mer om Ötzi och bronsåldern. Museet har öppet året runt, men det är en bra idé att kolla öppettider och biljettpriser i förväg, speciellt under högsäsong.

Officiell hemsida för öppetider, information & biljetter: https://www.iceman.it/en/

Lisa Moretti