Karnevalen i Venedig

VENETO – Venedig

Karnevalen i Venedig är en av de mest kända och uppskattade karnevalerna i världen, med rötter som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Karnevalen hålls varje år under en period på cirka 10 dagar före fastan, vanligtvis i februari.

Datum för karnevalen i Venedig 2023: Från den 4:e till 21 Februari.

Karnevalen i Venedig är känd för sina vackra och exklusiva maskerade kostymer och utsmyckade masker. Många besökare väljer att delta i karnevalen klädda i kostymer och masker, och det finns flera affärer och ateljéer i staden där man kan hyra eller köpa kostymer och masker.

Karnevalen i Venedig är också känd för sina färgglada och spektakulära parader, som hålls på Rialtobron och Piazza San Marco. Parader med musik och dans är ett höjdpunkt av karnevalen och det finns också olika tävlingar för bästa kostym och mask.

För att delta i karnveln krävs förhandsbokning vilket görs enklast online på www.carnevale.venezia.it – Ta med dig kostym hemifrån eller hyr på plats (gör din research innan ankomst)

Det finns också många olika fester, konserter och evenemang som hålls under karnevalen, inklusive baler och maskerade balser. Karnevalen är också känd för sina kulinariska delikatesser, inklusive söta delikatesser som friterade kringlor och tiramisu.

Besökare under karnevalen i Venedig bör vara medvetna om att det kan vara mycket trångt och mycket folk i staden under denna tid och det är vanligt med höga priser på hotell och boende. Det är också rekommenderat att boka biljetter till evenemang och parader i förväg.

Lisa Moretti