Dolomiti di Brenta, Molveno, Trentino, Italien

Dolomiterna är ett bergsmassiv i nordöstra Italien, beläget mellan provinserna Belluno, Trento och Bolzano. Bergen är kända för sina imponerande väggar och spetsar, och deras unika geologiska formationer. Dolomiterna är också ett populärt resmål för vandring, klättring och skidåkning.

Ett enormt område med en serie av bergskedjor

Dolomiterna består av en serie bergskedjor som sträcker sig över ett område på nästan 142 000 kvadratkilometer. Bergen har höga spetsar & toppar som är upp till 3 000 meter höga. De mest kända topparna i Dolomiterna inkluderar Marmolada, Antelao och Tre Cime di Lavaredo.

Bild tagen ifrån uniti grotta på Dolomiterna

Dolomiterna är också kända för sina unika geologiska formationer, som består av dolomitkalksten. Dolomiten är en form av kalksten som består av kalcium- och magnesiumkarbonater. Formationerna i Dolomiterna är resultatet av miljontals år av erosion och sedimentering.

Flera vandringsleder samt möjligheter för skidåkning

Bergen erbjuder ett brett utbud av vandringsleder, från lätta promenader till svåra fjällbestigningar. Klättrare från hela världen kommer hit för att utmana sig själva på Dolomiternas svåra väggar och spetsar. Skidåkning är också populärt i Dolomiterna, med många skidorter som erbjuder bra förutsättningar för både längd- och utförsåkning.

Sassolungo, Dolomiterna
Pister i Sassolungo, Dolomiterna